.
Γενεαλογικό δένδρο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Γεώργιος Κ. Ηλιόπουλος. Ο επονομαζόμενος Μπρούκλης, εγκατασταθείς στην Αμερική εις νεαρά ηλικία.

Επιλέξτε κατωτέρω τον γενεαλογικό κλάδο. Παραπέμπει στο διάγραμμά του. Εκεί, στη γραμμή επιλογών, στην κορυφή της σελίδας, έχετε στη διάθεσή σας διάφορες επιλογές και στοιχεία, όπως καταλόγους, αναζήτηση συγγενειών και προσώπων, εκτυπώσεις κτλ.

Γενεαλογικός κλάδος

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Ηλία, Αγγελή, ‛‛Αγγελοθανάση’’ (1795).

Kλάδος εξ Αγχιστείας:

ΚΟΥΣΤΕΝΗ Ιωάννη (1915)

Σύζυγος μη καταγόμενος εξ Ατσιχώλου.

Πρόσωπα

Αθανάσιος Κ. Ηλιόπουλος (1890-1987). Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, προσκαλώντας εκεί τα δύο μικρότερα αδέλφια του Γεώργιο (τον εικονιζόμενο Μπρούκλη) και Σταυρούλα. Επέστρεψε στην πατρίδα το 1912, μαζί με άλλους Έλληνες, για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρέμεινε στην Ελλάδα και εργάσθηκε ως πλανόδιος τσαγγάρης, μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, γυρίζοντας τα χωριά της Αρκαδίας. Σε ένα απ΄ αυτά, στο Στενό Τριπόλεως, γνώρισε και ενυμφεύθη την πρώτη σύζυγό του Δήμητρα, από την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Στη γέννηση του πέμπτου, του αεροβαπτισμένου και αμέσως αποβιώσαντος Πέτρου, έχασε τη σύζυγό του Δήμητρα. Ο Αθανάσιος ενυμφεύθη εκ νέου, την Αναστασία Μπουζάνη, από την οποία απέκτησε υιό, τον Βασίλειο. Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών έχων σώας τας φρένας και θυμοσοφική διάθεση. «Όλα είναι μάτια..». Μάταια, εννοούσε, εξηγεί η Γαρυφαλιά Ηλιοπούλου, εγγονή του εκ του Βασιλείου. Ο Αθανάσιος Κ. Ηλιόπουλος άφησε πίσω του σαράντα τρία (43) παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Έχουμε καταγράψει περίπου τα μισά…

Σταυρούλα Καμπουρίδου, κόρη του Αλέκου και της Χρυσούλας Ι. Κουστένη. Σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βλ. άρθρο.

Στο Στενό μετακόμισε και ο πρώτος εξάδελφός του Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος επονομαζόμενος Κωσταμπάρας, ο οποίος απέκτησε εννεά (9) παιδιά. Απόγονοι των δύο αυτών Ηλιοπουλαίων ζούν σήμερα στη Τρίπολη και στη γύρω περιοχή (Τεγέα).

Σημειώσεις

Αναστασία Ηλιοπούλου, γεννηθείσα περί το 1900, σύζυγος Ιωάννη Γ. Σκουρλά. Δεν διαθέτουμε περαιτέρω στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία..

Περί του επωνύμου

Αν και δεν συναντάται σε παλαιότερες αναφορές, ο γενεαλογικός κλάδος του ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Ηλία (1795), είναι από τις καταγραφές μας με την παλαιότερη χρονολογία. Πιθανότατα, το επώνυμο προέκυψε από το όνομα του ‛‛πατριάρχη’’ του κλάδου, ονόματι Ηλίας.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *