.
Στον Αγιοταξιάρχη 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι’ εφέτος, ο Σύλλογος των Ατσιχωλιτών από κοινού με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Ατσιχώλου, διοργάνωσε το καθιερωμένο, εδώ και χρόνια, Φθινοπωρινό πανηγύρι, προς τιμήν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ομώνυμο εξωκκλήσι. Την όλη επιμέλεια της γιορτής – εκδρομής με πούλμαν από την Αθήνα, είχαν οι κυρίες Άννα Μεργούπη και Μαρία Τσουτσάνη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και με συνοδό την Γεν. Γραμματέα Αθηνά Σεΐζη. Με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει πλέον σ’ ανάλογες διοργανώσεις και το μεράκι τους, η επιτυχία της εκδηλώσεως ήταν εκ των προτέρων εξασφαλισμένη. Ιδιαιτέρως όμως εφέτος, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους πολυπληθείς προσκυνητές. Όλοι είχαμε την τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στον Ιερό χώρο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερεμία, να μας λειτουργήσει, να μας ευλογήσει και να έχει για όλους μας έναν καλό και παρηγορητικό λόγο.

Η Αρχιερατική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και Ιεροψάλτες τον Διάκονο Αυγουστίνο και τον συμπαθέστατο σ’ όλους Αθαν. Σαφλαγιούρα, ήταν πραγματική μυσταγωγία. Ο απλός, μεστός και κατανοητός λόγος του Σεβασμιωτάτου, μας συνεπήρε και μας συγκίνησε όλους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε όμως η δήλωσή του, ότι, για οποιαδήποτε ανάγκη έχει ο καθένας μας από Ιερέα στο χωριό, να επικοινωνεί απ’ ευθείας με τον ίδιο. Άριστες λοιπόν οι εντυπώσεις από τον Επίσκοπό μας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ν’ αναφωνηθεί ομοφώνως για μια ακόμη φορά το «ΑΞΙΟΣ», κατά την αποχώρησή του.

Στην θεία Λειτουργία, πέραν των εκδρομέων από την Αθήνα και των ντόπιων κατοικων του χωριού, παραβρέθηκαν προσκυνητές, από την Καρύταινα, τον Βλαχορράφτη και το Σαρακίνι. Εν συνεχεία μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας όλοι, οι εκδρομείς από την Αθήνα και οι κάτοικοι του χωριού, συνεργούντος και ενός θαυμάσιου φθινοπωρινού καιρού, παρακάθησαν σε κοινή συνεστίαση, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και την Πλατεία Αγίου Αθανασίου, μέσα σε πνεύμα συγκίνησης, νοσταλγίας και αγάπης, μεταξύ συγγενών, συμπατριωτών και φίλων.

Άψογη λοιπόν η εκδήλωση από πάσης απόψεως, άψογη και πολιτισμένη και η εμφάνιση του χωριού, χάριν της συνεχούς φροντίδας των ντόπιων εθελοντών, στους οποίους ο Σύλλογος δίδει θερμά συγχαρητήρια.

Χρόνια πολλά σ’ όλους και του χρόνου με την ίδια επιτυχία και με μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΤΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΛΑΣ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατσιχωλιτών
Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *