.
Παρεμβάσεις στις εκκλησίες μας

Απευθυνόμενοι σ’ όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Ατσιχωλίτες και Ατσιχωλίτισσες, οι υπογράφοντες, Θεόδωρος Τσουτσάνης και Βούλα και Βασιλική Μπερτζελέτου, έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε τα εξής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκπροσωπώντας ο μεν πρώτος την Κοινότητα Ατσιχώλου και οι τρεις ομού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας Αγίου Αθανασίου, έχουμε προβεί σε διάφορες παρεμβάσεις που αποσκοπούν στον καθαρισμό, την ανακαίνιση και συντήρηση του ενοριακού μας Ναού Αγίου Αθανασίου, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Κοιμητηρίου Ατσιχώλου.

Σχετικά με τον Άγιο Αθανάσιο, μετά από σοβαρή χορηγία του εφοπλιστού κ. Αθανασίου Μαρτίνου, που ευγενώς προσφέρθηκε, κατόπιν αιτήματός μας, έγινε ριζική αποκατάσταση της στέγης και νέα ανακεράμωση, της παλαιάς καθαιρεθείσης, λόγω σοβαρών βλαβών που είχε υποστεί. Ακόμη έγινε αμμοβολή και εξωτερικός καθαρισμός, σε τρόπο ώστε ν’ αναδειχθεί παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως το όλο αρχιτεκτόνημα στην αρχική παραδοσιακή του μορφή. Εκφράσαμε προσωπικώς και δημοσίως τις ευχαριστίες μαςστον δωρητή κ. Μαρτίνο που έκανε αποδεκτό το αίτημά μας.

Τέλος, στο εσωτερικό του Ναού έγιναν, ο επιτακτικά απαραίτητος γενικός καθαρισμός, η αντικατάσταση των επίπλων και λίαν προσεχώς μετά από αποκλειστική χορηγία μιας οικογένειας θ’ αντικατασταθούν και τα σαθρά και ετοιμόρροπα στασίδια με καινούργια.

Σχετικά με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και λόγω του ότι αυτός είχε υποστεί σοβαρές ζημίες, κυρίως στην στέγη, έγιναν τα εξής. Αντικατάσταση στέγης και ταβανιού, αφαίρεση του ακαλαίσθητου εξωτερικού κονιάματος (πεταχτού), αμμοβολή και αρμολόγηση εξωτερικώς. Αυτό, για να εμφανιστεί το παραδοσιακό πέτρινο κτίσιμο του ναού, ώστε αυτός να είναι πλήρως εναρμονισμένος με το όλο περιβάλλον του οικισμού. Το ίδιο έγινε και στο εσωτερικό του Ναού.

Σχετικά τέλος με το Κοιμητήριο, το οποίον ήταν σε άθλια κατάσταση και επειδή φρονούμε ότι ο πολιτισμός του ανθρώπου απεικονίζεται και στα κοιμητήρια, κρίναμε επιτακτική την ανάγκη να προβούμε κατ’ αρχήν στον γενικό καθαρισμό από σκουπίδια και χορτάρια και τα λοιπά επιβλαβή.

Στην συνέχεια με την συνδρομή του Δήμου Μεγαλοπόλεως και προσωπικώς του Δημάρχου Αθ. Χριστογιαννόπουλου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, έγινε διευθέτηση των χώρων με τσιμεντοστρώσεις διαδρόμων και με την συνδρομή πατριωτών, ορισμένες πέτρινες μάντρες.

Στον κατωτέρω κατάλογο που δημοσιεύουμε αναγράφονται τα ονόματα όλων όσων μας συνέδραμαν στο έργο μας. Όλους και έναν - έναν προσωπικά τους ευχαριστούμε θερμά. Προτρέπουμε τέλος και άλλους ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να συνεισφέρουν, γιατί υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Μετά από το τέλος των εργασιών στον Αγ. Γεώργιο και το Νεκροταφείο, προγραμματίστηκε και έγινε θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο με επιμνημόσυνη δέηση των τεθνεώτων και προσφορά κολλύβων μερίμνη Βασιλικής Μπερτζελέτου.

Επιπροσθέτως κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε ότι βρίσκεται εν εξελίξει η ανακατασκευή της πλατείας του Αγ. Αθανασίου. Με όχι ευκαταφρόνητη χορηγία του Ηλία Καψιμάλη έγινε η επιπεδοποίηση και η τσιμεντόστρωση της πλατείας. Εκκρεμεί η πλακόστρωση, η οποία για να επιτευχθεί χρειάζεται την συνδρομή όλων.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΑ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΥ

Ακολουθεί ο κατάλογος των χορηγών μας:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ - ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩ/ΝΟΣ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ -  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΜΠΕΡΖΕΛΕΤΟΥ ΒΟΥΛΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΤΣΙΡΚΑ ΑΝΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΣΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΜΠΟΖΙΚΑΣ ΗΡΩΔΗΣ - ΟΛΓΑ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ

ΣΚΟΥΡΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΤΑΣΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑΚΑΣ

ΠΑΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΟΥΒΑΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ - ΓΙΟΥΛΑ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΡΓΟΥΠΗ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΒΟΥΛΑ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ

ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΡΙΑ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΒΙΟΛΕΤΑ

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΣΠΥΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΙΤΗ ΑΣΠΑΣΙΑ - ΕΛΕΝΗ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΝΙΚΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΒΑΣΩ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΠΟΠΗ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΦΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΒΑΣΩ

ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΠΗ - ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *