.
Στον Αγιοταξιάρχη 2016

Στις 8 Νοεμεβρίου 2016, των Αγίων Ταξιαρχών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η προαναγγελθείσα εκδήλωση του Συλλόγου και ο εορτασμός της ημέρας, στο ομώνυμο εξωκλήσι στον Ατσίχωλο. Σύσσωμο το Δ.Σ., υπό τον Πρόεδρο Ηλία Καψιμάλη, δίδοντας μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις που γίνονται όλα τα τελευταία χρόνια στο χωριό και οι οποίες αποσκοπούν, τόσο στην τόνωση του ηθικού των μόνιμων κατοίκων του χωριού, όσο και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ξενιτεμένων, πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη και εθιμική πλέον αυτή γιορτή στον Ατσίχωλο. Άρτια και άριστα οργανωμένη η γιορτή, από τις επιφορτισμένες για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, κυρίες Άννα Μεργούπη και Μαρία Τσουτσάνη, κορυφώθηκε με την κάθοδο με πούλμαν στο χωριό, περίπου πενήντα (50) Ατσιχωλιτών, τους οποίους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι ντόπιοι πανηγυριστές.

Όλοι είχαμε την ευκαιρία, ανάβοντας το κερί μας και προσκυνώντας τους Αγίους Ταξιάρχας, να απολαύσουμε την κατανυκτική Θεία Λειτουργία, που τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος και ο Πατήρ Ηλίας, με ιεροψάλτες τον Πρόεδρο Ηλία Καψιμάλη, που μας θύμισε παλιές του δόξες στο ψαλτήρι και τον Καλλίφωνο και πολύ αγαπητό συμπατριώτη μας από τον Μάραθα (Βλαχορράφτη) Θανάση Σαφλαγιούρα, ο οποίος σημειωτέον είναι αυτοδίδακτος στην ψαλτική και δεν αρνείται των υπηρεσιών του τα τελευταία χρόνια, στα γύρω χωριά, όπου προσκαλείται και προς τον οποίο εκφράζονται θερμές οι ευχαριστίες. Τίμια δώρα, άρτους, προσέφεραν ο Σύλλογος, η Βασιλική και η Βούλα Μπερτζελέτου, η Ευαγγελία Σεΐζη, η Σταυρούλα Κ. Δρακοπούλου και η Τούλα Γκιουμέ-Μεργούπη.

Ακόμα όλοι είχαμε την ευκαιρία, μέσα σε θερμό κλίμα, ενθουσιασμού και πατριωτικής αλληλεγγύης, να παρακαθήσουμε, το μεσημέρι, σε κοινό γεύμα, που οργάνωσε ο Σύλλογος, στο εντευκτήριο και στον περίβολο του Αγιοθανάση. Την εκδήλωση τίμησαν με την· παρουσία τους ο αφιλοκερδής Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ατσιχώλου Γιώργος Παναγόπουλος, ο τέως Δήμαρχος του τέως Δήμου Γόρτυνος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεγαλοπόλεως και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας Βορείου Πελοποννήσου Κώστας Μιχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γόρτυνος Δημήτρης Γιώτης, η Αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενώσεως Μαρία Αγγελοπούλου και αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά.

Για την άψογη εμφάνιση, την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, τον ευπρεπισμό και στολισμό των εκκλησιών Αγίου Αθανασίου και Ταξιαρχών καθώς και του εντευκτηρίου, ο Σύλλογος συγχαίρει την τοπική ομάδα εργασίας του χωριού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για την φροντίδα και τους κόπους που καταβάλουν αφιλοκερδώς. Ειδικότερα συγχαίρει τους Θοδωρή Τσουτσάνη, Γιώργο, Βασιλική και Βούλα Μπαρτζελέτου, Δήμητρα Αγγελοπούλου, Χρήστο Θεοχάρη, Βασίλη Δρακόπουλο (για την απαραίτητη προμήθεια με νερό στο εξωκκήσι των Ταξιαρχών) και τις μικρές και πανέξυπνες Ελένη και Γεωργία Κόνιαρη, που αποτελούν κατά κοινή ομολογία, παρακαταθήκη και συνδετικό κρίκο του παρόντος με το μέλλον του χωριού.

Γύρω στις 4.30΄ μ.μ αναχώρησε το πούλμαν με τους προσκυνητές εκδρομείς από το χωριό για Αθήνα, αποκομίζοντας τις άριστες των εντυπώσεων, δεχόμενοι όλοι από ένα βαζάκι με γλυκό κυδώνι, που επιμελήθηκε η Βασιλική Μπερτζελέτου, προσφορά της συλλογικής ομάδας εργασίας του χωριού, σαν ελάχιστο δείγμα της πατροπαράδοτης ατσιχωλίτικης φιλοξενίας.

Χρόνια πολλά σε όλους, οι Άγιοι Ταξιάρχες βοήθειά μας και του χρόνου.

Υ.Γ. Την παραμονή της εορτής, μετά τον εσπερινό, το ζεύγος Θανάσης και Άννα Δρακοπούλου δεξιώθηκαν, στην αίθουσα του εντευκτηρίου, όλους τους πατριώτες που βρίσκονταν στο χωριό, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριανταπέντε (35) χρόνων από τους γάμους των. Ο Σύλλογος τους εύχεται ότι το καλύτερο και να γιορτάζουν μαζί με υγεία, όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *