Δεκαπενταύγουστος (2014)

Για μια ακόμη χρονιά, ένα γνήσιο λαϊκό πανηγύρι, ετοιμασμένο με πολλή φροντίδα και μεράκι από το έμπειρο πια, μετά από τόσα χρόνια που το διοργάνωνε, Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατσιχωλιτών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Δεκαπενταύγουστο στο χωριό.

Το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της Παναγίας, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Ιερά Μονή Μονή Καλαμίου, στην οποία παραβρέθηκαν οι Ατσιχωλίτες, ντόπιοι και ξενιτεμένοι, αλλά και πολλοί πιστοί από τα γύρω χωριά.

Η βραδιά, κάτω από τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό, με τα γύρω βουνά να αχνοφαίνονται πανοραμικά από την πλατεία του Αγιοθανάση, ειδυλιακά υπέροχη. Η φύση στις δόξες και τα μεγάλα κέφια της. Ο Πρόεδρος Ηλίας Καψιμάλης και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχονται εγκάρδια με τη γνωστή τους φυσική ευγένεια τους πανηγυριστές , πάνω από 200, ντόπιους και ξένους. Αφού κάθησαν όλοι στα τακτικά διαρρυθμισμένα τραπέζια και σερβιρίστηκαν , ο Πρόεδρος σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε τα χρόνια πολλά, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, και έκανε έκκληση για μιά ακόμη ομαδική προσπάθεια των Ατσιχωλιτών να συμβάλουν στην αποπεράτωση του ξενώνα. Ακολούθησε γλέντι και χορός…

Το χορό άνοιξε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτω από τους ήχους του κραταιού κλαρίνου και του διαχρονικά αθάνατου γορτυνιακού δημοτικού τραγουδιού, με τα αίματα να ανάβουν και να οδηγούν ρυθμικά τα βήματα του τσάμικου, του καλαματιανού, και του συρτού. Η μυσταγωγία του αυθεντικού πήγε κοντά το πρωί.

Συγχαρητήρια πολλά ανήκουν στους συντελεστές και τους διοργανωτές της όμορφης βραδιάς. Στον Θοδωρή, τον Χρήστο, τη Δήμητρα, τη Βασιλική, τον Ηρώδη από το χωριό, την Άννα, την Μαρία, και τον Κωνσταντίνο, από το Διοικητικό Συμβούλιο.Ευχαριστίες όμως πολλές και σ’ αυτούς που άνοιξαν το πουγγί τους για τους σκοπούς του Συλλόγου.

Βλ. άλμπουμ...

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια