Τιμή στον ευεργέτη Ν. Γαϊτανάρη

Τιμή στον ευεργέτη Νικ. Γαϊτανάρη. Βλ. άρθρο…

Μπράβο στον σύλλογο του Ατσίχωλου που βράβευσε τον μέγα ευεργέτη Νίκο Γαϊτανάρη για το ήθος του και τα εκατομμύρια των προσφορών του. Ο Γαϊτανάρης ο Νίκος και η γυναίκα του η κυρά Ελένη αξίζουνε πολλά. Μακάρι νά ‘χατε κι άλλους σαν αυτούς. Καλά που υπάρχουν και οι σύλλογοι και τιμούν εκείνους που διακρίνονται για το ήθος και την προσφορά τους στον τόπο που τους γέννησε, στα άγια χώματά μας. Πάν μέτρον όμως άριστον, γιατί διαβάζουμε καμμιά φορά πως μερικοί σύλλογοι τιμούν τον τάδε ή την δείνα, για το ήθος τους και την προσφορά τους, χωρίς νά ‘χουν προσφέρει τίποτα και από την άλλη μεριά νά ‘χουν αρπάξει και τη δραχμή του γείτονα και τη μπουκιά του σύλλογου…

ht-tp://douridasliterature.com/douzenisDionysis.html

Δωρεά στον Άγ. Ανδρέα Πατησίων

Ο κύριος Νίκος Γαϊτανάρης, χάρη στις ποικίλες δωρεές του προς τον Ναό μας, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες στην ιστορία της Ενορίας. Ο κύριος Γαϊτανάρης, καταγόμενος από το χωριό Ατσίχωλος (ή Ατσίχολος) της ορεινής Γορτυνίας, 10 χλμ βόρεια της Καρύταινας, ήρθε σε νεαρή ηλικία στην Αθήνα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Με όπλα του την υπομονή και επιμονή κατάφερε να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Η ισχυρή του προσωπικότητα και οι αστείρευτες εσωτερικές του δυνάμεις του έδωσαν την ώθηση ώστε να ξεπεράσει τις πάσης φύσεως δυσκολίες και να αναδειχθεί σε αξιόλογο επιχειρηματία. Οδηγός στη ζωή του υπήρξε πάντοτε η εργατικότητα και η εντιμότητα.

Ο κύριος Νίκος είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος που διαθέτει πλούσιο χιούμορ. Είναι ένα πρόσωπο που διακρίνεται για το ήθος και την καλλιεργεία του, ένας άνθρωπος αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους αναξιοπαθούντες.

Επιβεβαιώνοντας τις προαναφερθείσες αρετές του, έχει προβεί επανειλημμένως σε σημαντικές δωρεές προς την Ενορία μας. Επισημαίνοντας δύο εξ αυτών, τονίζουμε καταρχάς την κάλυψη των εξόδων για την κατασκευή του καλαίσθητου τέμπλου που κοσμεί τον Ναό μας. Παράλληλα, ο κύριος Νίκος έχει δωρίσει στον Ναό δύο καταστήματα προσωπικής του ιδιοκτησίας. Χάρη στα έσοδα από τα ενοίκια, ο Ναός έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας συσσίτιο σε 200 οικογένειες.

Ο κύριος Γαϊτανάρης έχει προτείνει την πώληση των εν λόγω καταστημάτων. Ωστόσο, ύστερα από σχετική εισήγηση του προϊσταμένου του Ναού, π. Θωμά Τσώη, τα καταστήματα παρέμειναν στην κατοχή του Ναού, προκειμένου τα προερχόμενα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου της Ενορίας.

Ένεκα της ευρείας προσφοράς του, ο κύριος Νίκος τυγχάνει του βαθύτατου σεβασμού και της ειλικρινούς ευγνωμοσύνης εκ μέρους των εφημερίων και των συνεργατών του Ναού, αλλά και των ενοριτών. Την ευγνωμοσύνη της αυτή προς τον κύριο Γαϊτανάρη έχει εκφράσει η Ενορία μας ποικιλοτρόπως. Ως ενδεικτικό παράδειγμα, αναφέρουμε την εκδήλωση βράβευσης του κυρίου Γαϊτανάρη, η οποία διοργανώθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Ιερό Ναό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον κύριο Νίκο, σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο τότε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, και ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Νικήτας Κακλαμάνης. Σημειωτέον ότι, στην εν λόγω τελετή απονεμήθηκε στον κύριο Νίκο ο χρυσός σταυρός της Ενορίας. Παράλληλα, ο κύριος Γαϊτανάρης έχει βραβευθεί και από το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ναού μας.

Από την ιστοσελίδα ht-tp://agiosandreasanopatision.gr/…

Βλ. Άλμπουμ – Πρόσωπα…

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια