Επισκέψεις 285
ΔΕΝΔΡΟ: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Απόστολος Λαμπρόπουλος (1878-;), εγγονός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), νεαρός και με τη σύζυγό του Μάρθα. Εκ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906), βοσκός τότε στο Μοσχάτο, φέρων φουστανέλλα, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Συλλόγου Ατσιχωλιτών.

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμμένος και o Λαμπρόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου, ετών 40(;), χαλκεύς,
πιθανόν αδελφός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), για τον οποίο ωστόσο δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Περί του επωνύμου

Η δισεγγονή του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), κόρη του Φωτίου Λ. Λαμπρόπουλου, ονόματι Άννα (1931), νυμφευθείσα τον Παναγιώτη Αθ. Σωτηρόπουλο, συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες κατά την σύναψη του γάμου της, καθ΄ ότι αναφερόταν και ως Μεργούπη το επώνυμον. Εξ ού ενισχύεται η άποψη ότι το αρχικό επώνυμο του κλάδου ήταν Μεργούπης, ονόματι δέ μέλος του Λάμπρος άλλαξε το επώνυμο κατά το όνομά του. Πρόκειται ίσως για τον πατέρα του Φωτίου, γεννηθέντα το 1849, ή τον πάππο του, ζώντα στις αρχές του αιώνα. Επιπροσθέτως, στο Μητρώο αρρένων είναι εγγεγραμμένος Φώτιος Μεργούπης, γεννηθείς το 1883, έχων πατέρα ονόματι Λάμπρο, τους οποίους αδυνατούμε να εντάξουμε ως συγγενικό κλάδο στο δένδρο Μεργούπη. Ίσως πρόκειται περί του ιδίου προσώπου, του Λαμπρόπουλου Φωτίου, πατρός της Άννας. Βλ. περί του επωνύμου και τα αναφερόμενα στο δένδρο Μεργούπη.

Βουλευτίνα στον Καναδά!

Εμμανουέλλα Αθ. Λαμπροπούλου. Δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου – Λυκοθανάση και της Μαριτσούλας, το γένος Δημ. Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου, μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, με το κόμμα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Στη φωτογραφία με τους γονείς της.

Σημειώσεις

Δημήτριος Λαμπρόπουλος - Νικόλαος Λαμπρόπουλος. Τα ονοματεπώνυμά τους

Δένδρο

Το διάγραμμα των τριών πρώτων γενεών, καθιστά δυνατή τη σύγκριση ή και αναθεώρηση πατρωνυμικών και ηλικιακών στοιχείων, ώστε να διαφανεί η πιθανή συγγενική σχέση μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων. Με τη συνεργασία σας, αφού επιλέξετε Επικοινωνία.

Κλάδοι*

Διάγραμμα τριών γενεών ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου, Ιωάννη, ‛‛Λύκου’’ (1820)

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου, Λάμπρου, ‛‛Αποστολάκου’’ (1825)

* Από τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, δεν προκύπτει άμεση συγγενική σχέση μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων.
* Σύζυγοι μη καταγόμενοι εξ Ατσιχώλου.

Οικογενειακοί κλάδοι

Λαμπρόπουλος Αθανάσιος
‛‛Λυκοθανάσης’’

+Δρακοπούλου Μαρίτσα

Λαμπρόπουλος Απόστολος
‛‛Αποστολάκος’’

+Κάνιστρα Κυριακούλα

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
‛‛Λύκος’’

+... ...

Λαμπρόπουλος Ιωάννης
‛‛Λυκόγιαννης’’

+... Ελένη

Λαμπρόπουλος Χρήστος
‛‛Λυκοχρήστος’’

+Πρίντζου Γιαννούλα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ... ή ... ..., μη γνωστό επώνυμο ή και όνομα.

αναφέρονται μεταξύ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906). Αν γνωρίζετε περισσότερα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία. Υποθέτουμε, ο μέν πρώτος υιός του Αργυρίου Δ. Λαμπρόπουλου, ο δέ δεύτερος υιός του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου.

Γιαννούλα Πρίντζου, σύζυγος Χρήστου Λαμπρόπουλου (Λυκοχρήστου), κόρη της Βιολέττας Σκουρλά, αδελφής του Γεωργίου Σκουρλά, υπανδρευθείσας στο Κρυονέρι τον ... Πρίντζο.