Επισκέψεις 296
ΔΕΝΔΡΟ: ΚΑΝΙΣΤΡΑ...

1. Δημήτριος Ι. Κάνιστρας, Ιερεύς. Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, ο παπάς του χωριού.

2. Δήμητρα Ι. Κάνιστρα, σύζ. Καψιμάλη Ηλία. Με τη δασκάλα του χωριού Γεωργία Μητροπούλου, σύζυγο του υιού της Ηλία Ηλ. Καψιμάλη.

Θάνος Χρ. Κάνιστρας. Δημοσιογράφος, σεναριογράφος και παραγωγός μιάς από τις μακροβιότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, Μεθοριακός σταθμός (1974-1981).

Χρήστος Κάνιστρας και Παναγιώτης Κάνιστρας του Αθανασίου. Τα ονοματεπώνυμά τους αναφέρονται μεταξύ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906).

‛‛Γιωργάκης’’ και ‛‛Γιωργάκενα’’

Στο Μητρώο Αρρένων είναι εγγγραμμένοι:
- Κάνιστρας Δημήτριος του Γεωργίου, γεννηθείς το 1882, και
- Κάνιστρας Χρήστος του Γεωργίου, γεννηθείς το 1886.
Προφανώς αδελφοί, οι οποίοι όμως δεν μπορεί να είναι υιοί του Κάνιστρα Γεωργίου του Βασιλείου, γεννηθέντος το 1868, ωστόσο κατά μαρτυρίες είναι ανηψιοί του. Ο Κάνιστρας Χρήστος ενυμφεύθη την Τσουτσάνη Ουρανία (πρώτος γάμος της), αδελφή του ‛‛Παπαδομήτσιου’’, βλ. κλάδο, η οποία κατείχε την γνωστή οικία της ‛‛Γιωργάκενας’’, παραπλεύρως του Αγιοθανάση. Άρα ο πατέρας του μπορεί να ήταν ο ‛‛Γιωργάκης’’. Βλ. και διάγραμμα τριών γενεών.

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμμένος και ο Κάνιστρας Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 38, γεωργός. Δεν διαθέτουμε περαιτέρω στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Δένδρο

Το διάγραμμα των τριών πρώτων γενεών, καθιστά δυνατή τη σύγκριση ή και αναθεώρηση πατρωνυμικών και ηλικιακών στοιχείων, ώστε να διαφανεί η πιθανή συγγενική σχέση μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων. Με τη συνεργασία σας, αφού επιλέξετε Επικοινωνία.

Κλάδοι*

Διάγραμμα τριών γενεών ΚΑΝΙΣΤΡΑ

ΚΑΝΙΣΤΡΑ Ιωάννη, ‛‛Κοτσιώνη’’ (1825)

ΚΑΝΙΣΤΡΑ Βασιλείου, ‛‛Βασιλάρα’’ (1835)

ΚΑΝΙΣΤΡΑ Αθανασίου, ‛‛Μπαλάση’’ (1855)

* Σημειώνεται σχέση αδελφών μεταξύ ΚΑΝΙΣΤΡΑ Βασιλείου, ‛‛Βασιλάρα’’ (1825) και Κάνιστρα Βελιώτας. Η Βελιώτα ενυμφεύθη τον Ιωάννη Θανή καταγόμενον από τη Στεμνίτσα. Χηρεύσασα ενυμφεύθη εκ νέου τον Γεώργιο Σκουρλά, βλ. κλάδο. Βλ. διάγραμμα τριών γενεών.

Kλάδοι εξ Αγχιστείας*

ΜΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (1870)

ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΗΛΙΑ (1910)

ΠΑΣΧΟΥ Αντωνίου (1910)

* Σύζυγοι μη καταγόμενοι εξ Ατσιχώλου.

Οικογενειακοί κλάδοι

Κάνιστρας Δημήτριος
‛‛Βασιλάρας’’

+Καλογεροπούλου Μαρίτσα

Κάνιστρας Ιωάννης
‛‛Κοτσιώνης’’

+Δρακοπούλου Χριστίτσα

Κάνιστρας Ιωάννης
‛‛Μπαλάσης’’

+Δρακοπούλου Αγγελική

ΜΙΚΟΣ Απόστολος
‛‛Μιχολιάς’’

+Κάνιστρα Αικατερίνη
‛‛Κατίγγω’’

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ... ή ... ..., μη γνωστό επώνυμο ή και όνομα.