ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ...
Καταγραφή προσώπων και οικογενειών από τις αρχές του 19ου αιώνα - Επισκέψεις 73
 

Πρόσωπα

Απόστολος Λαμπρόπουλος (1878-). Νεαρός και με τη σύζυγό του Μάρθα. Εκ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906), κτηνοτρόφος τότε στο Μοσχάτο, φέρων φουστανέλλα, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Συλλόγου Ατσιχωλιτών. Μία από τις κόρες του, σύζυγος ... Τζάκου, έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος (1870). Δεν διαθέτουμε περαιτέρω ιστορικό, φωτογραφίες κτλ. για τον εν λόγω γενεαλογικό κλάδο. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Σημειώσεις

Εμμανουέλλα Αθ. Λαμπροπούλου. Δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου – Λυκοθανάση και της Μαριτσούλας, το γένος Δημ. Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου, μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, με το κόμμα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Στη φωτογραφία με τους γονείς της.

Δημήτριος Λαμπρόπουλος - Νικόλαος Λαμπρόπουλος. Τα ονοματεπώνυμά τους αναφέρονται μεταξύ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906). Αν γνωρίζετε περισσότερα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία. Υποθέτουμε, ο μέν πρώτος υιός του Αργυρίου Δ. Λαμπρόπουλου, ο δέ δεύτερος υιός του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου.

Γιαννούλα Πρίντζου, σύζυγος Χρήστου Λαμπρόπουλου (Λυκοχρήστου), κόρη της Βιολέττας Σκουρλά, αδελφής του Γεωργίου Σκουρλά, υπανδρευθείσας στο Κρυονέρι τον ... Πρίντζο.

Περί του επωνύμου

Η κόρη του προαναφερθέντος Αποστόλου Λαμπρόπουλου Άννα, νυμφευθείσα τον Παναγιώτη Αθ. Σωτηρόπουλο, συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες κατά την σύναψη του γάμου της, καθ΄ ότι αναφερόταν και ως Μεργούπη το επώνυμον, εξ ού ενισχύεται το λεγόμενο ότι το αρχικό επώνυμο του "πατριάρχη" αυτού του γενεαλογικού κλάδου ήταν Μεργούπης, ονόματι δέ Λάμπρος Μεργούπης το άλλαξε σε Λαμπρόπουλος. Πιθανότατα πρόκειται, σύμφωνα με καταγραφή του Μητρώου Αρρένων, για τον πατέρα του Αποστόλου, Λάμπρο Λαμπρόπουλο, γεννηθέντα το 1849, υιό του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1820).

Γενεαλογικοί ΚΛΑΔΟΙ*

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου, ‛‛Λύκου’’ (1820)

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1820)

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννη, ‛‛Αποστολάκου’’ (1870)

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνου (1870)

*Δεν εξυπακούεται άμεση συγγενική σχέση (αδελφών), ως μη γνωστών ή μη επιβεβαιωμένων πατρωνυμικών και λοιπών στοιχείων, πράγμα που ερευνάται. Αν υπάρχει ή πιθανολογείται βασίμως, σημειώνεται εδώ...

* Σύζυγοι μη καταγόμενοι εξ Ατσιχώλου.

Οικογένειες

Λαμπρόπουλος Αθανάσιος
‛‛Λυκοθανάσης’’

+Δρακοπούλου Μαρίτσα

Λαμπρόπουλος Απόστολος
‛‛Αποστολάκος’’

+Κάνιστρα Κυριακούλα

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
‛‛Λύκος’’

+... ...

Λαμπρόπουλος Ιωάννης
‛‛Λυκόγιαννης’’

+... Ελένη

Λαμπρόπουλος Χρήστος
‛‛Λυκοχρήστος’’

+Πρίντζου Γιαννούλα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ... ή ... ..., μη γνωστό επώνυμο ή και όνομα.