ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ...
Καταγραφή προσώπων και οικογενειών από τις αρχές του 19ου αιώνα - Επισκέψεις 80
 

Γενικά

Πρόκειται για ένα από τα γενεαλογικά δένδρα που εξέλειψαν από το χωριό, επειδή δεν άφησε άρρενες απογόνους, η συμβολή τους, ωστόσο, με τις πολλές θυγατέρες απογόνους τους, υπήρξε ζωτική για την επιβίωση των επιλοιπομένων μέσα στον χρόνο (βλ. δένδρα Τσουτσάνη, Σωτηρόπουλου, Κάνιστρα και Δρακόπουλου).

Πάντως, απογόνοί του (και άρρενες) συναντώνται, εκτός από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, στη Ζώνη Γορτυνίας και αλλού. Από τα παλαιότερα γενεαλογικά δένδρα του Ατσίχωλου (1815), με καταγωγή από το Βλαχόραφτι..

Πρόσωπα

Σταυρούλα Καλογεροπούλου, σύζ. Θεοδώρου Δρακόπουλου - Πούλω. Φτιάχνοντας χυλοπίτες... Κατά προτίμηση τη θεια-Πούλω... Η απαράμιλλος καλλιτέχνις του σοφρά και του μπλάστη σ’ όλο το χωριό. Καθώς ο ήλιος αχνοφαινόταν πίσω απ’ το Ραπούνι, κατέφθανε η θεια-Πούλω. Ξάπλωνε δίπλα στο παραγώνι, περνούσε τα πόδια της κάτω απ’ το σοφρά και άδραχνε τον μπλάστη... Βλ. σχετική σελίδα στον ιστότοπο του χωριού...

Σημειώσεις

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμένος:
- ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, χωρίς όνομα πατρός, ετών 40, χαλκεύς.
Στο Μητρώο Αρρένων είναι εγγγραμμένοι, προφανώς υιός και εγγονοί του:
- Καλογερόπουλος Κανέλλος του Νικολάου, γεννηθείς το 1855 και υιοί του:
- Καλογερόπουλος Νικόλαος του Κανέλλου, γεννηθείς τ0 1878, και
- Καλογερόπουλος Νικήτας του Κανέλλου, γεννηθείς το 1889.
Απόγονοί του συνατώνται στη Ζώνη Γορτυνίας. Δεν διαθέτουμε περαιτέρω στοιχεία περί αυτού του κλάδου.Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Ο Καλογερόπουλος Γεώργιος του Πανάγου, ετών 21(;), στατηροποιός, εγγεγραμμένος και αυτός εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865, είναι προφανώς υιός του Καλογερόπουλου Παναγιώτη (1825), βλ. διάγραμμα.

.

Περί του επωνύμου

Αν και δεν συναντάται σε παλαιότερες αναφορές, ο γενεαλογικός κλάδος του ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου(1790), είναι από τις καταγραφές μας με την παλαιότερη χρονολογία.

Δένδρο

Από τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, δεν συνάγεται η ύπαρξη άλλου κλάδου σ' αυτό το δένδρο. Αν έχετε στη διάθεσή σας πρόσθετα στοιχεία, παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Κλάδος

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου, ‛‛Τομάρα’’ (1790)

*Δεν συνάγεται άμεση σχέση (αδελφών) μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων, πράγμα που ερευνάται.

* Σύζυγοι μη καταγόμενοι εξ Ατσιχώλου.

Οικογενειακοί κλάδοι

Καλογερόπουλος Νικόλαος
‛‛Τομάρας’’

+... Σοφία

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ... ή ... ..., μη γνωστό επώνυμο ή και όνομα.