ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ...
Καταγραφή προσώπων και οικογενειών από τις αρχές του 19ου αιώνα - Επισκέψεις 139
 

Πρόσωπα

Γεώργιος Κ. Ηλιόπουλος. Επονομαζόμενος Μπρούκλης, εγκατασταθείς στην Αμερική.

Αθανάσιος Κ. Ηλιόπουλος (1890-1987). Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, προσκαλώντας εκεί τα δύο μικρότερα αδέλφια του Γεώργιο (τον εικονιζόμενο Μπρούκλη) και Σταυρούλα. Επέστρεψε στην πατρίδα το 1912, μαζί με άλλους Έλληνες, για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρέμεινε στην Ελλάδα και εργάσθηκε ως πλανόδιος τσαγγάρης, μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, γυρίζοντας τα χωριά της Αρκαδίας. Σε ένα απ΄ αυτά, στο Στενό Τριπόλεως, γνώρισε και ενυμφεύθη την πρώτη σύζυγό του Δήμητρα, από την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Στη γέννηση του πέμπτου, του αεροβαπτισμένου και αμέσως αποβιώσαντος Πέτρου, έχασε τη σύζυγό του Δήμητρα. Ο Αθανάσιος ενυμφεύθη εκ νέου, την Αναστασία Μπουζάνη, από την οποία απέκτησε υιό, τον Βασίλειο. Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών έχων σώας τας φρένας και θυμοσοφική διάθεση. "Όλα είναι μάτια..". Μάταια, εννοούσε, εξηγεί η Γαρυφαλιά Ηλιοπούλου, εγγονή του εκ του Βασιλείου. Ο Αθανάσιος Κ. Ηλιόπουλος άφησε πίσω του σαράντα τρία (43) παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Έχουμε καταγράψει περίπου τα μισά...

Στο Στενό μετακόμισε και ο πρώτος εξάδελφός του Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος επονομαζόμενος Κωσταμπάρας, ο οποίος απέκτησε εννεά (9) παιδιά. Πολλοί απόγονοι των δύο αυτών Ηλιοπουλαίων ζούν σήμερα στη Τρίπολη και στη γύρω περιοχή (Τεγέα).

Σημειώσεις

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος (1825). Δεν διαθέτουμε περαιτέρω ιστορικό, φωτογραφίες κτλ. για τον εν λόγω γενεαλογικό κλάδο. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Αναστασία Ηλιοπούλου, γεννηθείσα περί το 1900, σύζυγος Ιωάννη Γ. Σκουρλά. Δεν διαθέτουμε περαιτέρω στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία..

Γενεαλογικοί ΚΛΑΔΟΙ*

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου (1825)

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελή, ‛‛Αγγελοθανάση’’ (1825)

*Δεν εξυπακούεται άμεση συγγενική σχέση (αδελφών), ως μη γνωστών ή μη επιβεβαιωμένων πατρωνυμικών και λοιπών στοιχείων, πράγμα που ερευνάται. Αν υπάρχει ή πιθανολογείται βασίμως, σημειώνεται εδώ...

με όνομα πατρός Ηλίας.

Kλάδοι ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ*

ΚΟΥΣΤΕΝΗ Ιωάννη (1915)

* Σύζυγοι μη καταγόμενοι εξ Ατσιχώλου.

Οικογένειες

Ηλιόπουλος Αθανάσιος
‛‛Αγγελοθανάσης’’

+... Μαρία

Ηλιόπουλος Ευάγγελος
‛‛Αγγελής’’

+Παπαθεοδώρου Ιωάννα

Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος
‛‛Κωσταμπάρας’’

+... Αφροδίτη

Ηλιόπουλος Νικόλαος
‛‛Μυλωνάς’’

+Δημητρακοπούλου Κωνσταντίνα

Ηλιόπουλος Αθανάσιος

+... Δήμητρα + Μπουζιάνη
    Αναστασία

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ... ή ... ..., μη γνωστό επώνυμο ή και όνομα.