ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Γενεαλογικοί κλάδοι

Επιλέξτε κατωτέρω τον γενεαλογικό κλάδο που σας ενδιαφέρει. Παραπέμπει στο διάγραμμά του. Εκεί, στη γραμμή επιλογών, στην κορυφή της σελίδας, έχετε στη διάθεσή σας διάφορες επιλογές και στοιχεία, όπως καταλόγους, αναζήτηση συγγενειών και προσώπων, εκτυπώσεις κτλ. Το πεντάγραμμο εικονίδιο δεξιά του κλάδου ανοίγει από εδώ τον ονομαστικό κατάλογο των προσώπων που ανήκουν σ' αυτόν.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου, Ιωάννη, ‛‛Λύκου’’ (1820)      
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου, Λάμπρου, ‛‛Αποστολάκου’’ (1825)      

Από τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, δεν προκύπτει άμεση συγγενική σχέση μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων.

Πρόσωπα

Απόστολος Λαμπρόπουλος (1878-;), φωτογραφία επάνω, εγγονός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825). Εκ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906).

Δημήτριος Λαμπρόπουλος - Νικόλαος Λαμπρόπουλος. Τα ονοματεπώνυμά τους αναφέρονται μεταξύ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906).

Βουλευτίνα στον Καναδά! Εμμανουέλλα Αθ. Λαμπροπούλου. Δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου, Λυκοθανάση, και της Μαριτσούλας, το γένος Δημ. Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου, μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, με το κόμμα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρυντώ, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πολιτική ωριμότητα και την γνώση της 26χρονης Εμμανουέλας. Στη φωτογραφία με τους γονείς της μετά την εκλογή της.

Σημειώσεις

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμμένος:
- Λαμπρόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου, ετών 40(;), χαλκεύς.
Πιθανόν αδελφός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), για τον οποίο ωστόσο δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Περί του επωνύμου

Η δισεγγονή του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), κόρη του Φωτίου Λ. Λαμπρόπουλου, ονόματι Άννα (1931), νυμφευθείσα τον Παναγιώτη Αθ. Σωτηρόπουλο, συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες κατά την σύναψη του γάμου της, καθ΄ ότι αναφερόταν και ως Μεργούπη το επώνυμον. Εξ ού ενισχύεται η άποψη ότι το αρχικό επώνυμο του κλάδου ήταν Μεργούπης, ονόματι δέ μέλος του Λάμπρος άλλαξε το επώνυμο κατά το όνομά του. Πρόκειται ίσως για τον πατέρα του Φωτίου, γεννηθέντα το 1849, ή τον πάππο του, ζώντα στις αρχές του αιώνα. Επιπροσθέτως, στο Μητρώο αρρένων είναι εγγεγραμμένος Φώτιος Μεργούπης, γεννηθείς το 1883, έχων πατέρα ονόματι Λάμπρο, τους οποίους αδυνατούμε να εντάξουμε ως συγγενικό κλάδο στο δένδρο Μεργούπη. Ίσως πρόκειται περί του ιδίου προσώπου, του Λαμπρόπουλου Φωτίου, πατρός της Άννας. Βλ. και τα αναφερόμενα περί του επωνύμου στο δένδρο Μεργούπη.