.
Γενεαλογικό δένδρο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απόστολος Λαμπρόπουλος (1878-;), εγγονός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825). Εκ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906).

Γενεαλογικοί κλάδοι

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου, Ιωάννη, ‛‛Λύκου’’ (1820).
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου, Λάμπρου, ‛‛Αποστολάκου’’ (1825).

Από τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, δεν προκύπτει άμεση συγγενική σχέση μεταξύ των «πατριαρχών» των κλάδων.

Πρόσωπα

Δημήτριος Λαμπρόπουλος - Νικόλαος Λαμπρόπουλος. Τα ονοματεπώνυμά τους αναφέρονται μεταξύ των ιδρυτών της Αδελφότητος Ατσιχωλιτών (1906).

Βουλευτίνα στον Καναδά! Εμμανουέλλα Αθ. Λαμπροπούλου. Δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου, Λυκοθανάση, και της Μαριτσούλας, το γένος Δημ. Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου, μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, με το κόμμα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρυντώ, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πολιτική ωριμότητα και την γνώση της 26χρονης Εμμανουέλας. Στη φωτογραφία με δύο ομογενείς μας μετά την εκλογή της.

Σημειώσεις

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμμένος:
- Λαμπρόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου, ετών 40(;), χαλκεύς.
Πιθανόν αδελφός του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), για τον οποίο ωστόσο δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Περί του επωνύμου

Η δισεγγονή του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αποστόλου (1825), κόρη του Φωτίου Λ. Λαμπρόπουλου, ονόματι Άννα (1931), νυμφευθείσα τον Παναγιώτη Αθ. Σωτηρόπουλο, συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες κατά την σύναψη του γάμου της, καθ΄ ότι αναφερόταν και ως Μεργούπη το επώνυμον. Εξ ού ενισχύεται η άποψη ότι το αρχικό επώνυμο του κλάδου ήταν Μεργούπης, ονόματι δέ μέλος του Λάμπρος άλλαξε το επώνυμο κατά το όνομά του. Πρόκειται ίσως για τον πατέρα του Φωτίου, γεννηθέντα το 1849, ή τον πάππο του, ζώντα στις αρχές του αιώνα. Επιπροσθέτως, στο Μητρώο αρρένων είναι εγγεγραμμένος Φώτιος Μεργούπης, γεννηθείς το 1883, έχων πατέρα ονόματι Λάμπρο, τους οποίους αδυνατούμε να εντάξουμε ως συγγενικό κλάδο στο δένδρο Μεργούπη. Ίσως πρόκειται περί του ιδίου προσώπου, του Λαμπρόπουλου Φωτίου, πατρός της Άννας. Βλ. και τα αναφερόμενα περί του επωνύμου στο δένδρο Μεργούπη.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *