.
Το φετινό ραντεβού στον Αγιοταξιάρχη…

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε φέτος ο καθιερωμένος εορτασμός των Αγίων Ταξιαρχών (8 Νοεμβρίου), με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος» και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού. Το πρωί της Κυριακής αναχώρησε πούλμαν με εκδρομείς από την Αθήνα, περί τις 10.00΄ η ώρα έφθασε στο εξωκλήσι του Αγιοταξιάρχη, όπου με την παρουσία και των ντόπιων προσκυνητών ετελέσθη Θεία Λειουργία και Αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της τελετής στον Αγιοταξιάρχη, ακολούθησε γεύμα στο προαύλιο του Αγιοθανάση στο χωριό, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατσιχωλιτών Θοδωρής Γ. Τσουτσάνης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες λέγοντας τα εξής:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία και την έμπρακτη υποστήριξη που μας δείχνετε σε κάθε μας κάλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άννα Μεργούπη που είναι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, στα μέλη που εργάστηκαν για την επίτευξη της σημερινής εκδήλωσης καθώς και στον Μιχάλη Μεργούπη, ο οποίος μέσω της ιστοσελίδας μας μεταφέρει σε όλους τους πατριώτες και μη τα νέα του χωριού μας.

Θερμές ευχαριστίες στην τόσο ενεργή εκκλησιαστική επιτροπή, την Βούλα και Βασιλική Μπερζελέτου καθώς και τον Θοδωρή Κων. Τσουτσάνη, οι οποίοι λειτουργούν ανιδιοτελώς, συντηρούν τις εκκλησίες, καθαρίζουν τους κοινοτικούς χώρους και δίνουν βροντερό παρόν όπου και όταν τους ζητηθεί. Τελειώνοντας δεν θα μπορούσα να παραλείψω ένα ευχαριστώ, στον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Τάσο Σκουρλά, ο οποίος αμέριστα στέκεται δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα.

Την αγάπη του για το χωριό μας έδειξε με την παρουσία του ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Αγαπητοί μου, βοήθεια μας οι άγιοι Ταξιάρχες, με το καλό να τους ξανατιμήσουμε όντας του χρόνου ακόμα περισσότεροι!

Φωτογραφίες από τον εορτασμό, από την Γραμματέα του Συλλόγου  Αθηνά Σεΐζη…

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *