.
Βουλευτίνα! Στον Καναδά…

Μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, με το κόμμα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, εξελέγη πρόσφατα η καταγόμενη από τον Ατσίχωλο Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου. Η εικοσιεξάχρονη νεοεκλεγείσα βουλευτίνα, έχει σπουδάσει εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Είναι δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου - Λυκοθανάση και της Μαριτσούλας, το γένος Δημητρίου Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου και κόρη του Θανάση και της Ματίνας Λαμπρόπουλου. Βλ. γενεαλογικό δένδρο…

Ο Σύλλογος Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος» συγχαίρει θερμά την ατσιχωλίτισσα ελληνοκαναδέζα νέα και της εύχεται εις ανώτερα. Καθώς και τους γονείς της και τη γιαγιά Δέσποινα για την άξια απόγονό τους (η μητέρα της κατάγεται από την Απείρανθο Νάξου) Στη φωτογραφία, με δύο ομογενείς μας στον Καναδά μετά την εκλογή της).

Η εκλογή της

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με επέλεξαν και σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου», δήλωσε μετά την εκλογή της η Εμμανουέλλα και ευχαρίστησε τα ομογενειακά μέσα που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και κατέστησαν ευρέως γνωστή την υποψηφιότητά της.

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου καταλαμβάνει την έδρα του Saint Laurent, που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν. Η έδρα τα τελευταία 30 χρόνια ελέγχεται από τους Φιλελευθέρους.

Καίριο ρόλο στη νίκη της έπαιξε και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρυντώ, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πολιτική ωριμότητα και την γνώση της 26χρονης Εμμανουέλας. Επισκεπτόμενος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το εκλογικό γραφείο της μίλησε στο δίκτυο εθελοντών και στους φίλους της ομογενούς υποψηφίας, συνοδεύοντας την μάλιστα και σε περιοδεία της στη γύρω περιοχή.

Σχόλια (1)
  1. Γιάννης Λ. says:

    Και εις ανώτερα αξιώματα, ανηψιά!

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *