.
Κοπή πίτας και συνεστίαση 2015

Με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, κοπή πίτας και συνεστίαση, του Συλλόγου Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος», για το 2015. Παρευρεθησαν περίπου 140 μέλη και φίλοι του Συλλόγου, στην ταβέρνα «Κρητικού» στην Πλάκα, υπό την σκιά του βράχου της Ακρόπολης, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. πρόσχαρα και ευγενικά υποδέχθηκαν τους προσερχομένους. Και όλοι, με πνεύμα συμπαράστασης και εμπιστοσύνης, για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, έσπευσαν να ανταποκριθούν, προσφέροντας πρωτίστως την αναγκαία για τη λειτουργία του Συλλόγου ετήσια συνδρομή τους. Κατά την διάρκεια του πλούσιου γεύματος, ο Αντιπρόεδρος Τάσος Σκουρλάς, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλωσόρισε όλους και προσφώνησε τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τον Σύλλογο.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Καψιμάλης, αναφέρθηκε στο έργο του Ξενώνα στο χωριό, που αναμφισβήτητα, όπως είπε, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στον Ατσίχωλο, καλώντας όλους να συνδράμουν στην ολοκλήρωσή του. Ιδιαιτέρως, κάλεσε τον νέο Δήμαρχο Μεγαλοπόλεως, κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, να υλοποιήσει παλαιά υπόσχεση του Δήμου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος τον Ξενώνα χώρου. Κυρίως όμως εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Συλλόγου προς τον συμπατριώτη μας εκ Στεμνίτσης εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την εκ 10.οοο ευρώ δωρεά του, που διατίθενται στον εξοπλισμό των δωματίων του Ξενώνα. Επεσήμανε δε τη βούληση του Συλλόγου, ώστε μετά τον εξοπλισμό των δωματίων, ο Ξενώνας να λειτουργήσει εντός του προσεχούς θέρους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα που συγκροτήθηκε υπό τον νέο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ατσιχώλου κ. Γεώργιο Παναγόπουλο και δραστηριοποιείται στο χωριό και η οποία κατέστησε δυνατή τη λειτουργία του Εντευκτηρίου στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου, που παραχωρήθηκε από τον Σύλλογο. Και ως προς αυτό, κάλεσε όλους να βοηθήσουν οικονομικά, διότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται είναι πολλές.

Τρίτο θέμα στον οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι η επαναλειτουργία της Ι. Μονής Καλαμίου, η οποία έχει αμέριστη την συμπαράσταση του Συλλόγου, με την χειροθέτηση εκεί ως Ηγουμένης της μοναχής Αλεξίας, διαπρεπούς νομικού, και της μοναχής Φιλοθέης, φιλολόγου. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συλλόγου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία για την επίλυση αυτού του χρονίου προβλήματος, που ήταν και μεγάλη επιθυμία των Ατσιχωλιτών. Ήδη, η μονή, κατόπιν ενεργειών της δραστηρίας Ηγουμένης, απέκτησε νομική υπόσταση και αυτονομία.

Σχετικά με την επικοινωνία των Ατσιχωλιτών με τον Σύλλογο, καθώς και μεταξύ τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. υπενθύμισε τη λειτουργία του ιστοτόπου του Συλλόγου, που λειτουργεί υποδειγματικά και έχουν τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν όλοι οι Ατσιχωλίτες και οι φίλοι του χωριού.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έκοψε την πίτα του Συλλόγου. Το τυχερό φλουρί έτυχε στο προσωπικό του κέντρου που μας φιλοξένησε.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος κάλεσε το μέλος του Δ.Σ. κ. Άννα Μεργούπη να επιδώσει τιμητικούς τίτλους, συνοδευόμενους από ένα βιβλίο, στους καταγόμενους από τον Ατσίχωλο νέους φοιτητές των πανεπιστημίων μας, οι οποίοι είναι οι εξής: Αλεξίου Γεώργιος του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας (Τσουτσάνη), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γούβαλης Αναστάσιος του Ευσταθίου και της Παρασκευής (εγγονός Όλγας Δρακοπούλου), Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΤΕΙ Αθήνας, Δημόπουλος Κωνσταντίνος του Ανδρέα και της Άννας (εγγονός Γιώργου και Μαρίας Τσίρκα-Μπερτζελέτου), Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Καψιμάλης ευχήθηκε για μία ακόμη φορά ευτυχές το νέο έτος, ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, ιδιαίτερα δε τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μαρία Τσουτσάνη και Άννα Μεργούπη, που είχαν αναλάβει την όλη επιμέλεια της εκδήλωσης.

Ακολούθησε, μέσα σε πολύ θερμό κλίμα, διασκέδαση υπό τη συνοδεία ορχήστρας, όπου μεταξύ των άλλων απολαύσαμε τον καλλίφωνο Πρόεδρό μας να τραγουδάει παραδοσιακά ατσιχωλίτικα τραγούδια, και την Ευαγγελία Σταυρινούδη, εγγονή του Νικολού Αγγελόπουλου εκ Βλαχοράφτη, να ερμηνεύει θαυμάσια λαϊκά τραγούδια. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Παρευρέθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλοπόλεως κ. Γεώργιος Κουρέτας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Μαρία Αγγελοπούλου εκ Βλαχοράφτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακινιωτών κ. Τάσος Σαλαπάτας, ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μανωλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Μανωλόπουλος του Συλλόγου Κρυονεριτών, οι τέως Πρόεδροι κ.κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος του Συλλόγου Βλαχοραφτιτών και Αντώνης Αλεξόπουλος  του Συλλόγου Κρυονεριτών, οι κ.κ. Θανάσης Λιάπης και Γιάννης Αντωνόπουλος ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρυτινών, ο εκδότης της εφημερίδας «Γορτυνία» και φίλος του Συλλόγου κ. Κώστας Καλύβας ως εκπρόσωπος του τοπικού Τύπου. Δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και απέστειλαν χαιρετισμούς και ευχές ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Γιώτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ατσιχώλου κ. Γεώργιος Παναγόπουλος. Τις ιδιαίτερες όμως ευχές του απέστειλε ο μεγάλος ευεργέτης του Ατσιχώλου κ. Νικόλαος Γαϊτανάρης, ο οποίο καταχειροκτοτήθηκε, αν και απών. Και του χρόνου…

ΤΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΛΑΣ, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου
Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *